joi, 25 februarie 2010

,,Targ de Martisoare"

dPregătiri pentru Târgul de Mărţişoare
Mirela STÎNGĂ (mirela.stinga@telegrafonline.ro)


Muzeul de Artă Populară organizează, în perioada 26 februarie - 1 martie, tradiţionalul Târg de Mărtişoare, eveniment ajuns la cea de-a VII-a ediţie. Potrivit directorului instituţiei de cultură, dr. Maria Magiru, la această manifestare, care se va desfăşura pe platoul din faţa muzeului de etnografie, şi-a anunţat deja prezenţa un număr foarte mare de participanţi din localităţile constănţene. Micile obiecte vestitoare ale primăverii, însotite de clasicul şnur alb-roşu, realizate de meşteri populari, dar şi de elevi şi studenţi, se află la mare căutare în rândul celor care doresc să evite kitsch-ul.

Până atunci, Muzeul de Artă Populară îi aşteaptă pe cei pasionaţi de cultura tradiţională să admire valoroasele exponate care se află în colecţia permanentă a instituţiei de etnografie. Un alt punct de interes îl constituie şi expoziţia temporară „Arta populară din Dobrogea”, deschisă la parterul instituţiei. Aceasta poate fi vizitată până în prima jumătate a lunii lui Mărtişor, deoarece, pe 15 martie, se va deschide o altă expoziţie cu piese extrem de valoroase din patrimoniul muzeului de etnografie constănţean, intitulată „Sărbătoarea Paştelui”.

SURSA: TELEGRAF ONLINE http://www.telegrafonline.ro/1266184800/articol/112288/pregatiri_pentru_targul_de_martisoare.html